AZ denkt aan Ferguson-model

Jimmy Wouters
| 1 reacties
AZ denkt aan Ferguson-model
Foto: © SC

AZ-voorzitter Scheringa leeft na het behalen van de titel op een wolk. Toch kijkt hij al naar volgend seizoen. Hij zou graag willen werken volgens het Ferguson-model.

“Ik hou van het Alex Ferguson-model, waarbij een trainer lang aan een club verbonden blijft", aldus Scheringa. Momenteel is Louis Van Gaal werkzaam voor AZ, maar zijn contract loopt in de zomer van 2010 af. "We weten dat Louis de ambitie heeft om nog bondscoach te worden. Daarom gaan we kijken of het bondscoachschap te combineren is met AZ, net als Guus Hiddink dat bij Chelsea en Rusland doet.”

Scheringa blikte ook nog even terug op de net behaalde titel. "Ja, dit is absoluut mijn hoogtepunt als voorzitter van AZ. En ik sluit zeker niet uit dat er nog meer hoogtepunten volgen."
 
De voorzitter is er namelijk van overtuigd dat het Nederlands voetbal de komende jaren nog veel spektakel mag verwachten. "Het gaan denk ik interessante jaren worden in de Eredivisie. Ook clubs als sc Heerenveen, FC Twente en FC Groningen zijn namelijk goed bezig.” (AN)

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties