Molde haalt het van landskampioen Stabæk

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen was het alweer de beurt aan de vijfde speeldag. Het was vooral uitkijken naar de top van het klassement waar Molde en Rosenborg om de eerste plaats een gevecht leveren.

Zaterdag had Tromsø Lillestrøm op bezoek gekregen. Tromsø verkeert in goede doen want na een aarzelende start won het wel de laatste twee partijen tegen Vålerenga en Brann. Afgelopen weekend had het minder geluk want Tromsø bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Lillestrøm. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. In de 61e minuut kon Lars-Iver Strand, op leenbasis teruggehaald van bij Vålerenga, de bal vanop 20 meter in doel werken. Het zag er lang naar uit dat Tromsø op weg was naar een overwinning maar in de slotfase kon Edwin Eziyodawe op aangeven van Essediri de bal in de kruising schieten.

Zondag werden er zes wedstrijden gespeeld. Vålerenga bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Brann. VIF kent een moeilijke start dit seizoen en ook nu leek het de verkeerde kant op te gaan. In de vierde minuut kon Jan Gunnar Solli bal in doel werken. Gelukkig voor Vålerenga beschikken ze over Moa Abdelloue, het jonge talent, dat alsnog de gelijkmaker kon binnenwerken in de elfde minuut. Slechts een puntje voor beide teams die daarmee een slechte zaak doen en voorlopig niet weggeraken uit de onderste regionen.

RosenborgOdd Grenland eindigde in een wat teleurstellende 1-1. Beide goals vielen na de rust. Eerst was het de beurt aan Kovacs om de bal in doel te koppen en zo Odd op voorsprong te brengen. Het antwoord van Rosenborg liet echter niet lang op zich wachten want tien minuten later kon Rade Prica een goal maken na een goede voorbereiding van Mikael Dorsin.

Het was het weekend van de gelijke spelen want nog drie andere matchen eindigden met een puntendeling. Zowel Sandefjord – Bodø/Glimt, Strømsgodset – Lyn en Aalesund – Start eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Landskampioen Stabæk moest met een 2-3 stand het onderspit delven tegen Molde. Door deze overwinning staat Molde nu terug aan de leiding in het klassement met dertien punten uit vijf wedstrijden, twee meer dan achtervolger Rosenborg. Al vroeg in de wedstrijd zette Kobayashi Stabæk op voorsprong. Op het half uur zorgde Inge Andre Olsen ervoor dat zijn owngoal Molde op gelijke hoogte bracht. Op slag van rust kon Pontus Farnerud Stabæk met een 2-1 voorsprong naar de pauze loodsen. Molde zette na de rust alles op alles en met nog twee goals, een van Thiouné en een van Mota behaalde de ploeg van Kjell Jonevret alsnog de overwinning.

Gisteren speelden Viking en Fredrikstad de laatste match van de vijfde speeldag. Die eindigde in een overwinning voor Fredrikstad. Ook in deze wedstrijd was het wachten op de tweede helft voor er doelpunten vielen. Eerst was het de beurt aan Soma om te scoren en zo Viking op voorsprong te brengen. Ardian Gashi kon een tiental minuten later gelijk maken en het was uiteindelijk oudgediende Raymond Kvisvik die de eindstand vastlegde op 2-3. Een goede uitslag voor Fredrikstad dat nu vierde staat met acht punten.