Vandenbussche geneigd te vertrekken uit Heerenveen

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Vandenbussche geneigd te vertrekken uit Heerenveen
Foto: © SC

Brian Vandenbussche (foto) denkt dat het voor hem tijd is om te vertrekken bij SC Heerenveen. Onze landgenoot is met de komst van Trond Sollied als trainer naar Friesland niet langer meer de onbetwiste nummer één in het Abe Lenstra Stadion.

"Het is voor mij een merkwaardig seizoen geworden. Al op de eerste dag van de voorbereiding zei Trond Sollied dat hij een nieuwe doelman wilde aantrekken en dat terwijl hij me nog nooit had zien keepen. Verder is er ook nooit met mij gesproken", vertelt Brian Vandenbussche in Voetbal International.

"In de voorbereiding bouw je aan je elftal, maar ook aan het vertrouwen van de spelers. Bij de doelmannen gebeurde dat niet. Wij werden afgebroken. Ik ben toch goed begonnen aan het seizoen, maar net als vorig jaar bleven we veel doelpunten slikken. Op dat gegeven wordt je als doelman nu eenmaal afgerekend", gaat de West-Vlaming verder.

Kenny Steppe werd door Heerenveen weggehaald bij Germinal Beerschot. "Kenny is zeker een talent, maar ook hij bleek niet de redder. De club bleef veel tegengoals slikken. De problemen lagen niet bij de keepers, maar wel bij het vele gewissel en een verkeerde balans in de verdediging."

Vandenbussche lijkt geneigd om komende zomer andere oorden te gaan opzoeken. "Niemand krijgt zekerheid van Sollied. Hij is een intelligente man die veel voetbalverstand heeft, maar het ontbreekt hem aan communicatie. Misschien is het moment om te gaan nu wel gekomen. Ik ben geschapen voor het Duitse voetbal", besluit Vandenbussche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties