Genoa wint stadsderby

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties

Genoa blijft op koers voor de vierde plaats na een nipte overwinning in de Derby della Lanterna tegen Sampdoria. Milito was de grote held.

Sampdoria startte het best, maar het waren wel de Grifoni die het eerste doelpunt scoorden. Na een hoekschop kon Milito van dichtbij scoren: 1-0 na 30 minuten spelen. Genoa controleerde, maar op slag van rusten moesten ze de gelijkmaker slikken. Campagnaro kon na een scrimmage in doel besluiten, al stond hij wellicht wel buitenspel: 1-1.

In de tweede helft ging de wedstrijd goed over en weer, maar de thuisploeg beschikte over Milito en dat maakte het verschil: in de 73e minuut zorgde de Argentijn voor 2-1, ook al vanuit een twijfelachtige positie. De gemoederen raakten daarna wat verhit: Ferrari kreeg in de 85e minuut zijn tweede gele kaart en ook Thiago Motta en Campagnaro moesten het veld voortijdig verlaten. In de extra tijd deed Milito, met zijn derde treffer, de Blucerchiati helemaal dood: 3-1.

Vanden Borre bleef bij Genoa 90 minuten op de bank.