Eredivisie introduceert nieuwe bal

Eredivisie introduceert nieuwe bal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de laatste speelronde van de Eredivisie komend weekend wordt de nieuwe Eredivisie bal geïntroduceerd. Tijdens de wedstrijden wordt dan gespeeld met de officiële, nieuwe Eredivisie wedstrijdbal voor het seizoen 2009-2010.

De nieuwe Eredivisie bal is ontworpen door Vincent Sterenburg en Mariska Baar. Zij wonnen de ontwerpcompetitie waaraan heel Nederland mocht meedoen. Hun ontwerp inspireerde fabrikant Derbystar tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Eredivisiebal, waarbij men dichtbij het oorspronkelijke en herkenbare design bleef maar een subtiele aanpassing doorvoerde.

Meer dan 300 voetbalfans stuurden hun ontwerp in en kregen zo de kans om zelf te bepalen hoe de bal er voor het volgende voetbalseizoen in de Eredivisie uit zou komen te zien. 
 

Uiteindelijk bleven er twee winnende ontwerpen over. Een bal die uitblonk door het ontwerp - een Delftsblauwe Clublogo bal - won de publieksprijs, maar bleek niet geschikt om mee te voetballen op Eredivisie niveau. De bal van Sterenburg en Baar was dat wel en zal komend seizoen over de Nederlandse velden rollen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties