Zwart weekend voor Duitse Belgen

Philippe Crols
| 5 reacties

De Belgen in Duitse loondienst hebben er absoluut geen topweekend opzitten. Zo gingen Logan Bailly en Filip Daems zwaar ten onder met Borussia Mönchengladbach en verspeelde Daniël Van Buyten met Bayern München punten bij Hoffenheim.

Daniël Van Buyten (foto) mocht bij Bayern München nog eens aan een wedstrijd beginnen. Het liep echter allemaal niet perfect voor onze landgenoot. De landskampioen kreeg twee doelpunten binnen en bleef steken op een gelijkspel. Daardoor zijn de titelkansen van Bayern serieus geslonken. Volgende week moet het zelf winnen van Stuttgart en hopen op verlies van Wolfsburg tegen Werder Bremen.

Filip Daems en Logan Bailly zullen met gemengde gevoelens terugkijken op de voorlaatste speeldag. Beide Belgen stonden heel de wedstrijd op het veld voor Borussia Mönchengladbach en zagen hoe Leverkusen met 5-0 won. Dante Bonfim (ex-Standard en afgelopen woensdag nog de held in Cottbus) vloerde bovendien zijn eigen doelman. Toch deed Gladbach geen slechte zaak, want omdat alle degradatieconcurrenten eveneens verloren, ziet het ernaar uit dat BMG ook volgend seizoen in de eerste Bundesliga zal spelen.

Bij Köln mocht Manasseh Ishiaku nog eens aan de aftrap verschijnen. Hij werd twintig minuten voor tijd wel naar de kant gehaald tegen Hamburger SV. Op dat moment stond de eindstand al op het bord. Fabrice Ehret (ex-Anderlecht) had na tien minuten de enige goal van de middag gemaakt.