Investeerders steken geen geld in Feyenoord

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Investeerders steken geen geld in Feyenoord

De onderhandelingen tussen Feyenoord en een groep Rotterdamse investeerders zijn afgesprongen. De gesprekken liepen stuk op het tempo waarmee de begroting en de schulden moesten teruggebracht worden.

Daarnaast zou er ook een fors verschil van inzicht geweest zijn over welke rechten en zekerheden de investeerders zouden krijgen in ruil voor financiële steun.

Enkele maanden geleden lieten de potentiële investeerders Feyenoord weten de club te willen helpen met een miljoeneninjectie. Er volgden intensieve gesprekken, maar deze leidden uiteindelijk tot niets.

37 miljoen

De potentiële investeerders achtten de teruggang in de begroting die de clubleiding nastreeft - met ruim 6 miljoen naar een kostenniveau van ruim 39 miljoen euro - niet afdoende. Zij waren van mening dat de begroting van Feyenoord hooguit 37 miljoen zou mogen bedragen, ook al zou dit sportief op de club kunnen wegen. 

"'Dat we snel gezond moeten worden, vindt iedereen en dat we daarom flink moeten snijden is ook geen punt van discussie", aldus algemeen directeur Eric Gudd. "Echter, je moet volgens ons wel uitkijken dat je niet de hele structuur van de club sloopt of aan ongekende kapitaalvernietiging doet. Bijvoorbeeld door nu alles en iedereen gratis of ver onder de prijs te laten vertrekken, alleen maar om volgend jaar al met een zwaar positieve balans te kunnen afsluiten."

Miljoenenschuld


Ondanks het stuklopen van de gesprekken, blijft Feyenoord hoopvol. "De clubleiding kijkt nu vooruit", vertelt Gudde. "Zoals bekend zijn we een miljoenenschuld uit het verleden aan het wegwerken, waardoor het huidige dramatische seizoen nog een paar miljoen is bijgekomen. Een financiële injectie had dus enorm kunnen helpen."

"Het komt er nu op neer om zeer scherp aan de wind te varen", gaat Gudde verder. "We blijven zoeken naar extern geld. Gemakkelijk wordt het zeker niet, maar het gaat Feyenoord lukken de schuld binnen enkele jaren op een aanvaardbaar niveau te krijgen en tegelijkertijd sportief wel een rol van betekenis te blijven spelen." (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties