Daems en Bailly gered

Philippe Crols
| 10 reacties

Filip Daems en Logan Bailly voetballen ook volgend seizoen nog in de eerste Bundesliga. Ze pakten zaterdag een punt met Borussia Mönchengladbach en dat volstond. Bovenaan greep Daniël Van Buyten met Bayern München naast de titel.

Daniël Van Buyten mocht wel opnieuw aan de wedstrijd beginnen voor Bayern München. De uittredende kampioen moest zelf winnen van Stuttgart en vervolgens hopen op verlies van Wolfsburg tegen Werder Bremen om alsnog de titel te veroveren. Bayern won en verzekerde zich zo van de tweede plaats en daaraan verbonden Champions League-voetbal. Van Buyten, die negentig minuten op het veld stond, zag na afloop echter dat Wolfsburg met 5-1 had gewonnen. Geen nieuw titelfeest voor onze landgenoot.

Borussia Mönchengladbach had aan een puntje tegen Borussia Dortmund genoeg om het behoud te verzekeren. Bonfim Dante (ex-Standard) zette de thuisploeg op voorsprong. Uiteindelijk zou Logan Bailly (foto) zich wel ook een keer moeten omdraaien. De doelman stond net als aanvoerder Filip Daems negentig minuten tussen de lijnen en vierde na afloop het verlengd verblijf in de Bundesliga.

Köln sloot het seizoen af tegen Bochum. Manasseh Ishiaku, die dit seizoen heel vaak op de bank moest zitten, keek ook nu vanaf de zijlijn toe hoe de laatste wedstrijd op een gelijkspel eindigde.