Wie durft gokken met Owen?

Yves Dekoning
| 14 reacties
Wie durft gokken met Owen?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Owen mag Newcastle transfervrij verlaten. Toch lijkt het voor de Engelse goalgetter niet evident om een nieuwe club te vinden na enkele magere jaren. Waar is de tijd dat hij Liverpool verliet om bij Real Madrid het mooie weer te gaan maken?

Michael Owen is al op de sukkel sinds hij Liverpool FC vijf jaar geleden verliet. Hij moest bij Real Madrid voor de doelpunten zorgen, maar kon in Spanje niet doorbreken. Een poging om zijn carrière bij Newcastle nieuw leven in te blazen viel door blessureleed in het water. Na jaren in de lappendmand lijkt de 29-jarige aanvaller klaar voor een nieuwe doorbraak.

Owen brak op jonge leeftijd door bij Liverpool FC en de Engelse nationale ploeg. Hij werd vooral geroemd voor zijn neus voor goals en zijn snelle benen. Die snelheid is nu wat afgebot, maar torinstinct verlies je niet.

Bij de Magpies verdiende Owen 120000 euro per week. Dat zou voor veel clubs een struikelblok zijn, maar we kunnen ons niet inbeelden dat hij niet wil inleveren. Is Owen aantrekken dan zo'n slecht idee? Als je hem kunt overhalen een contract te tekenen gebaseerd op prestaties, dan kan het een gouden kans zijn en neem je geen risico's.

Een resem clubs zou interesse hebben in Owen, maar niemand lijkt voorlopig echte stappen te ondernemen. David Moyes wou hem graag naar Everton halen. Met zijn verleden bij Liverpool ligt dat enigszins moeilijk. De fans van de Reds zouden hem graag zien terugkeren. Ook enkele voormalige ploegmaats spraken hun wens al uit, maar Rafael Benitez was de man die Owen in 2004 liet gaan.

Aston Villa toonde even interesse in Owen, daar zou hij Emile Heskey terugvinden. In het verleden vormden ze een ideaal koppel, maar de ruige spits kon nog geen basisplaats veroveren bij de Villains. Ook Manchester City informeerde naar Owen, maar op een moment dat Mark Hughes miljoenen mag uitgeven lijkt de kans klein dat hij voor een vrije speler gaat.

Vanuit Londen zien West Ham en Tottenham wel wat in Owen en er zou ook buitenlandse interesse zijn. De oud-international zou echter graag dicht bij zijn familie en vrienden blijven. Het is afwachten wie deze kans durft grijpen. Het lijkt er vooral op dat Owen een soort tweede op derde keuze is geworden voor een aantal managers. Als bepaalde aanvallers niet gehaald kunnen worden, zou de zaak in een stroomversnelling kunnen geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties