Vålerenga afgetroefd door Aalesund

viki meeuwis
| 1 reacties

In de Tippeligaen werd de zeventiende speeldag afgewerkt. De partij tussen Rosenborg en Tromsø werd uitgesteld waardoor Molde kon profiteren om aansluiting aan de top te behouden bij winst.

Zaterdag stond de partij tussen Sandefjord en Odd Grenland geprogrammeerd. Odd is aan een goede reeks bezig en ook nu lieten ze geen steek vallen. Het eerste doelpunt viel op het half uur. Ørjan Røyrane kon de zestien meter van Odd bereiken en de bal knalhard voorbij keeper Arason schieten. Na de rust zat het Odd een beetje mee. Kovacs kopte de bal op de dwarslat. Rascic die vlakbij stond kon niet verhinderen dat de bal over de lijn ging. Ongewild bezorgde Sandefjord Odd dus een doelpunt. In de toegevoegde tijd kon Morten Fevang een strafschop in een doelpunt omzetten en zo Odd Grenland alsnog de overwinning bezorgen.

Gisteren stond er met de partij Aalesund Vålerenga een weerzien tussen oude teamgenoten op het programma. De trainer van Aalesund, Kjetil Rekdal, was enkele jaren geleden nog trainer bij Vålerenga. Bij Aalesund speelden ook Alexander Mathisen en Johan Arneng mee, beiden ook ex-VIF spelers. Het minpunt voor Vålerenga was dat keeper Troy Perkins momenteel afwezig is omwille van interlandverplichtingen. Dat betekende dat oudgediende Øyvind Bolthof onder de lat stond. En die terugkeer in de eerste ploeg bleek geen onverdeeld succes. Al in de vierde minuut ging het mis voor de ploeg uit Oslo. Aaroy kon de bal makkelijk voorbij de verdediging van de bezoekers krijgen. Keeper Bolthof kwam onzacht in aanraking met Nouri en moest de bal lossen. Mathisen profiteerde daarvan om de bal vanop korte afstand in doel te werken. Mathisen werkte zich in de 23e minuut nog eens in de kijker. Mathisen met een goede pass naar aanvoerder Johan Arneng die Singh in de wind zette en met de linkervoet de 2-0 in de kruising trapte. Tien minuten later kon Vålerenga scoren. Storbæk met een corner waarna de bal bij André Muri terecht kwam en die de bal met een hard schot in doel werkte. Vijf minuten voor de rust kon Aalesund tot 3-1 uitlopen. Bolthof bokste de bal recht in de rug van Muri, Mathisen was er als de kippen bij om de bal achter Bolthof in doel te schieten. Niet direct de beste wedstrijd van Bolthof dus. In de toegevoegde tijd kon Moa er nog 3-2 van maken maar het was Aalesund dat met de drie punten ging lopen.

Rode lantaarn Lyn ontving landskampioen Stabæk in het Ullevaal Stadion. Stabæk begon het beste aan de wedstrijd en zette onmiddellijk druk. Tegen de verwachting in kon Lyn standhouden en op het half uur ging Lyn op voorsprong. Obiefule met een goede trap richting doel, Angan die paraat stond, stuurde de bal achter Knudsen in het doel van Stabæk. Na de rust vocht Stabæk zich terug in de wedstrijd. Met amper twee minuten gespeeld kwam Daniel Nannskog dicht bij de gelijkmaker maar keeper Dahlin kon de bal uit doel houden. Het duurde tot in de 53e minuut vooraleer Stabæk kon scoren. Kobayashi met een goede pass op rechts waar Christian Keller de bal in doel kopte. Na de gelijkmaker was het voor beide ploegen moeilijk om voor doel te komen. In de 78e minuut slaagde Nannskog er wel in om de bal tegen de netten te krijgen. Stabæk ging nu op voorsprong. Amper vier minuten later stond het 2-2 nadat de 18-jarige Jo Inge Berget de bal voorbij de verdediging van Stabæk kreeg en in doel kon schieten.

Molde trok naar het hoge noorden, naar Bodø/Glimt. In de elfde minuut ging de thuisploeg aan de leiding na een doelpunt van Thiago Martins. Glimt kon het goede spel van de beginfase echter niet verder zetten waardoor Molde meer en meer in de wedstrijd kon groeien. De bezoekers kregen verschillende goede kansen. Het Senegalese spitsenduo Pape Pate Diouf en Mama Biram Diouf zorgden voor een 2-1 voorsprong. Anders Konradsen kon vier minuten voor rust de gelijkmaker binnnenwerken.

Na de rust kampeerde Molde veelal op de helft van Glimt en het was dan ook te verwachten dat Molde de partij zou winnen. Magne Hoseth tekende voor het derde doelpunt en Rune Ertsås kon de 2-4 op het scorebord zetten. Met een wedstrijd meer gespeeld en 34 punten, staat Molde nog steeds tweede met slechts vier punten achter op Rosenborg.

Brann speelde vanavond tegen Fredrikstad en won die partij met 2-1. In de vijfde minuut kon Rajo Piiroja de bal in doel werken en zo Fredrikstad op voorsprong brengen. De gelijkmaker van Brann door Karadas volgende in de 66e minuut. Invaller Björnsson zette de 2-1 op het bord en haalde zo de overwinning voor Brann binnen.