ManU haalt topschutter weg bij Molde

ManU haalt topschutter weg bij Molde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er deden al enkele weken geruchten de ronde in Noorwegen dat de Senegalese spits van Molde FK de Noorse club zou verlaten. Vandaag werd dat bericht bevestigd op de officiële website van Molde FK.

De 21-jarige Mame Biram Diouf is momenteel topschutter in de Noorse Tippeligaen met twaalf goals en stond in de belangstelling van verschillende Europese clubs, waaronder Brøndby en FC Kopenhagen uit Denemarken en enkele Nederlandse clubs. Diouf doet een veel betere zaak zo blijkt want tijdens een persconferentie vanmiddag maakte Molde bekend dat de club een overeenkomst sloot met Manchester United.

 

De bedoeling is dat Diouf tot het einde van het Noorse seizoen, begin november, op leenbasis bij Molde zou blijven en dat hij zich pas in januari bij Manchester United zal aanmelden. Molde is op dit moment tweede in de stand in de Tippeligaen en maakt nog steeds kans op de titel. De Senegalees was sinds 2007 aan de slag bij Molde FK en kwam van A.S.C. les JARAAF in Dakar.

 

Diouf moet komende week nog wel medische tests ondergaan bij de Engelse club maar het wordt niet verwacht dat het onderzoek problemen zou opleveren.

 

Op de site van ManU werd de naam van de speler nog niet bekend gemaakt. Alex Ferguson deelde mee dat de club na het binnenhalen van Michael Owen, Gabriel Obertan en Antonio Valencia, eigenlijk niet van plan was om nog een speler te halen maar omdat verschillende clubs opeens een bod uitbrachten op Diouf, ze alsnog tot de aankoop overgingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties