Aissati weet nog steeds niet welk land te kiezen

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Aissati weet nog steeds niet welk land te kiezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ismaïl Aissati (foto)weet nog steeds niet voor welk land hij in de toekomst wil gaan uitkomen. Hij heeft de keuze tussen Marokko en Nederland. De middenvelder van Ajax Amsterdam dubt al een hele tijd over de kwestie.

Aanvankelijk moest Ismaïl Aissati kiezen tegen 16 augustus, de dag dat hij zijn 21ste verjaardag viert. Nadien zou hij enkel nog voor Nederland mogen uitkomen omdat hij met dat land al jeugdinterlands had afgewerkt. Door de veranderde regels van de wereldvoetbalbond FIFA hoeft hij niet langer voor zijn 21ste verjaardag te kiezen.

"De buitenwacht is ongeduldiger dan ik. Ik wacht nog altijd op het goede moment om een keuze te maken. In zijn omgeving laat hij zich maar door twee mensen adviseren: zijn boezemvriend Ibrahim Affelay en zijn moeder. Afellay koos eerder al Nederland boven Marokko. "Ik spreek er met Ibrahim vaak over als hij terug is van het Nederlands elftal maar net als mijn moeder zegt hij niet wat ik moet doen. Uiteindelijk ben ik degene die de knoop zal moeten doorhakken", aldus Aissati in De Pers.

Aissati kijkt niet naar de resultaten van de Marokkaanse nationale ploeg. Die zijn nochtans beduidend slechter dan die van het Nederlandse elftal. "Het gaat mij niet om de sportieve belangen, maar om de keuze van mijn hart", zegt de Ajax-middenvelder hierover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties