Lyn pakt een punt tegen Brann

viki meeuwis
| 0 reacties
Lyn pakt een punt tegen Brann
Foto: © SC

Lyn speelde gisteren in het Ullevaal Stadion de laatste wedstrijd van de twintigste speeldag in de Tippeligaen tegen SK Brann.

Enkele uren voor de wedstrijd werd beslist dat Gunnar Halle, tot dan toe assistent trainer, waarnemend hoofdtrainer zou worden. Voor hoelang dat zo zal blijven is voorlopig nog niet duidelijk.

 

Gunnar Halle moest het stellen met enkele erg jonge en onervaren spelers. Zo stond Arnar Darri Pétursson, de 18-jarige keeper in doel. De posities van verdedigende middenvelders werden waargenomen door Vegar Gjermunstad, negentien en Mads Dahm, twintig jaar jong. Aan de inzet van de ploeg was er geen spoort te bekennen van de turbulente tijden die het team achter de rug heeft. In de eerste twintig minuten legde Lyn een serieuze druk op aan Brann. Dat leverde ook meteen een doelpunt op. Davy Claude Angan kon de hele verdediging van Brann in de wind zetten en de bal netjes in doel achter Håkon Opdal placeren. Na dit doelpunt kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Erik Huseklepp kon een vrije trap vanop zeventien meter in doel schieten. Lyn liet zich niet onbetuigd en vocht verder.


Na de rust was het opnieuw Lyn dat eerst scoorde. Na een vlotte combinatie tussen Angan en Obiefule kon laatstgenoemde de bal in de rechterhoek knallen. Even leek een klein mirakel in de maak maar amper tien minuten nadat Lyn op voorsprong was gekomen, wist Magne Simonsen de bal per ongeluk in eigen doel te werken. Zo zag Lyn de drie punten alsnog wegvallen en moet het tevreden zijn met een puntje. Lyn blijft rode lantaarn met dertien punten, zeven minder dan die andere degradatiekandidaat, Bodø/Glimt. Brann staat op de vijfde plaats met dertig punten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties