Ook in Nederland blijven elleboogstoten onbestraft

Nico Wieme
| 4 reacties
Ook in Nederland blijven elleboogstoten onbestraft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België was er het voorbije weekend veel te doen over de onbestrafte elleboogstoten van Marcin Wasilewski. Ook in Nederland kennen ze dat fenomeen en ook daar werd er door de scheidsrechters niet opgetreden.

Slobodan Rajkovic, Yuri Rose en Jurgen Wevers moeten niet vrezen voor een schorsing nadat ze tijdens de eerste wedstrijd in de Nederlandse competitie een vermeende elleboogstoot uitdeelden. De Nederlandse Voetbalbond kan niet optreden omdat de scheidsrechters van dienst, de heren Roelof Luinge en Jan Wegereef, de acties niet als een overtreding beschouwden.

RKC-doelman Wevers deelde een tik uit aan FC Utrechtspits Jacob Mulenga.
"Het is een randgevalletje, maar hij heeft de bal met twee handen vast en maakt zich breed. Is dit een elleboog in de juiste zin van het woord? Ik denk het niet", aldus ref Wegereef.

Ook Luinge, die het duel Sparta-FC Twente leidde, liet twee klappen onbestraft. "In het geval van Rajkovic vond mijn assistent dat hij zich breed maakte. Ik heb zelf de actie van Rose geconstateerd en vond dat hij geen klap uitdeelde", liet de spelleider aan Telesport weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties