UEFA waarschuwt Engelse club die boven stand leven

Mathias Dumarey
| 3 reacties
UEFA waarschuwt Engelse club die boven stand leven

De UEFA, de Europese voetbalbond, maakt zich zorgen over de financiële toestand van de Engelse clubs. Ze heeft de indruk dat er nogal wat teams zijn die boven hun stand leven en waarschuwt meteen ook dat ze gevaar lopen.

"Er zijn momentaal verhalen die de ronde doen over een aantal Engelse clubs die ons serieus zorgen baren. De waarde van een aantal clubs in Engeland is erg gedaald. We hopen dat de clubs zelf geen ernstige hinder zullen ondervinden van de schulden, maar wie weet? In het huidige economische klimaat zou dat wel zomaar eens kunnen gebeuren", aldus David Taylor, secretaris-generaal van de UEFA, op BBC Sport.

"De afgelopen jaren hebben we gezien wat er kan gebeuren met een aantal gerenommeerde clubs zoals Leeds United. Zij kwamen in serieuze financiële problemen omdat ze zichzelf overschatten", geeft Taylor het meest bekende voorbeeld. Leeds United haalde in 2001 nog de halve finale van de Champions League, maar komt dezer dagen uit in de Football League One, de Engelse derde klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties