RKC op de rand van faillissement

Nico Wieme
| 0 reacties
RKC op de rand van faillissement
Foto: © SC

RKC Waalwijk staat op de rand van het faillissement. De gemeente Waalwijk is niet bereid de hoge schuldenberg van de club op zich te nemen.

Als de lucht boven Waalwijk niet snel opklaart, kan RKC nog maximaal twee maanden de spelerslonen betalen. Ben Mandemakers, hoofdsponsor van RKC, presenteerde dinsdag een plan van aanpak voor de zorgwekkende financiële situatie. Eind vorige maand werd bekend dat dat de herziene begroting een veel groter tekort kent dan de eerder door het opgestapte bestuur gepresenteerde begroting.

Volgens het voormalige bestuur bedroeg het tekort 360.000 euro, maar dat blijkt niet te kloppen. RKC zou voor meer dan twee miljoen euro schulden hebben, zo meldt VI. Mandemakers wil het tekort voor zijn rekening nemen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Een daarvan is dat de gemeente een deel van de huurschuld moet kwijtschelden en de stadionhuur voor komend seizoen moet terugbrengen naar 300.000 euro.

De gemeente verklaarde dinsdag dat er van het kwijtschelden van de huurachterstand geen sprake kan zijn. Ook het verlagen van de huursom is onbespreekbaar voor de gemeente.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties