Mexicaanse investeerder wil AZ overnemen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mexicaanse investeerder wil AZ overnemen

AZ Alkmaar dreigt mede slachtoffer te worden van het failissement van de bank DSB, van voorzitter Dirk Scheringa. Nu duiken er echter al kandidaat-overnemers op, onder wie de Mexicanen die ook al bij Racing Mechelen een aandeel hebben.

De Mexicaanse investeerder heeft in eigen land al de club Santos in zijn bezit en die club is onder diens leiding al opgeklommen tot een topclub. Hij wilde vervolgens een club in Europa en dat werd dan de Belgische derdeklasser Racing Mechelen.

Nu AZ Alkmaar in de verkoop staat, is de Mexicaanse investeerder weer bereid in actie te schieten. "Dit soort investeerders hebben vaak interesse in dit soort clubs, zeker gezien de situatie waarin AZ zich nu bevindt. Als de curator aanbelt, zakt de waarde van de club minimaal met de helft. Voor dit soort partijen is het dus heel interessant om in gesprek te gaan met clubs als AZ", liet Nico Vink, manager van Racing Mechelen, weten op de NOS.

Dirk Scheringa zegt zelf dat AZ Alkmaar zo'n veertig tot tachtig miljoen euro moet opleveren. Vink is echter van mening dat er nog een fors bedrag van de vraagprijs zal afgaan. Bij Racing Mechelen spelen momenteel nogal wat Mexicanen. "Je kan niet uitsluiten dat dit ook bij AZ gaat gebeuren. Dat kun je positief en nagatief bekijken. Je maakt in ieder geval dromen waar, want je haalt talentvolle spelers weg uit hun land. Bij Mechelen hebben we nu ook spelers die niet de hoogste opleiding hebben genoten, maar die wel zeer talentvol zijn", besluit Vink.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties