Crisis bij Van Buyten wordt groter

Philippe Crols
| 2 reacties

Daniël Van Buyten heeft met Bayern München opnieuw niet kunnen winnen. De topper tegen Leverkusen eindigde op 1-1. Wel goed nieuws kwam er van Logan Bailly. Hij won met Borussia Mönchengladbach en deed een goede zaak in de degradatiestrijd.

Maar beginnen doen we in München. Daar speelde Daniël Van Buyten (foto) naar goede gewoonte de hele wedstrijd. Tegenstander Leverkusen werd al snel op achterstand geplaatst, maar nog voor het eerste kwartier was weggetikt, stond de 1-1-eindstand op het bord. Bayern is nu zevende op zes punten van leider Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach trok aan het langste eind in Frankfurt (1-2). Filip Daems behoorde nog niet tot de wedstrijdkern, Logan Bailly stond negentig minuten tussen de lijnen. De doelman zorgde helemaal op het einde nog voor heel wat opwinding. Hij kon de bal plukken na een hoekschop en vond er niets beters op dan de bal voor zich uit te rollen en de tegenaanval te lanceren. Bijna leverde dat nog de 1-3 op, maar Karim Matmour liep in buitenspel.

Mainz handhaaft zich in de subtop en is na het gelijkspel bij Dortmund zesde. Peter van der Heyden zat niet in de wedstrijdkern.

Tenslotte bleef Manasseh Ishiaku negentig minuten op de bank bij Köln. Het hielp de Geitenbokken niet echt vooruit, want Köln verloor met 0-4 van Hoffenheim.