Groep D: Atletico Madrid dankt Chelsea na wanprestatie

Fabian Morren

Atletico Madrid heeft zich geplaatst voor de Europa League, maar had daar wel de hulp van Chelsea voor nodig. De Spaanse club kon geen enkele wedstrijd winnen in de Champions League.

Atletico Madrid - Porto: 0-3

Porto en Chelsea waren al zeker van een plek in de achtste finales. Atletico Madrid had nog geen zekerheid over de Europa League. Bij een zege van APOEL zou het uitgeschakeld zijn in Europa. Tenzij de Spanjaarden zelf wonnen, maar dat zat er op geen enkel moment in.

Alves en Falcao hadden Porto al na een kwartier op een 0-2-voorsprong gezet. Een zwak Atletico Madrid zag Porto na de rust via Hulk zelfs nog verder uitlopen: 0-3.

Chelsea - APOEL: 2-2

Atletico Madrid mag Chelsea bedanken, want de Londense club hield APOEL op een gelijkspel. Marcin Zewlakow (ex-Moeskroen) bracht APOEL al na zes minuten op voorsprong op Stamford Bridge. Essien en Drogba trokken de scheve situatie echter nog voor de rust recht.

Mirosavljevic bracht de hoop voor APOEL drie minuten voor affluiten weer terug, maar verder kwam APOEL niet meer. (AN)