Wolfsburg gaat opnieuw met de billen bloot

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Het gaat niet goed met Duits landskampioen Wolfsburg. Die Wölfe leden zondag in eigen huis tegen Borussia Dortmund al hun vijfde nederlaag van het seizoen. Het verschil met leider Leverkusen is al opgelopen tot negen punten.

Wolfsburg kreeg woensdag in Europa al een zware klap te verwerken. De Duitse club slaagde er tegen een B-ploeg van Manchester United (1-3) niet in om de kwalificatie in de Champions League af te dwingen.

Zondag ging de Noord-Duitse club opnieuw onderuit met dezelfde cijfers, deze keer tegen Borussia Dortmund. Na tien minuten stond de titelverdediger al twee doelpunten in het krijt. Lucas Barrios maakte zijn zevende en achtste treffer van het seizoen.

Patrick Owamoyela duwde Wolfsburg voor rust nog dieper in de put. De eerredder van Grafite na rust bracht geen zoden meer aan de dijk. Voor Wolfsburg is het al de vijfde nederlaag van het seizoen. In de laatste vier wedstrijden pakte de club slechts 2 op 12. Borussia Dortmund klimt naar de zesde plaats.