Bordeaux pakt zevende overwinning op rij

Steurbaut Kersten

Girondins de Bordeaux heeft zijn koppositie in Frankrijk verstevigd. De landskampioen zette vlotjes Lorient opzij: 4-1. Voor de Bordelezen was het al de zevende overwinning op een rij, inclusief wedstrijden in de Champions League.

David Bellion zette Bordeaux in de eerste helft op weg naar een makkelijke zege. De 27-jarige aanvaller glipte twee keer door de buitenspelval en werkte beheerst af.

Fernando Cavenaghi en Yoann Gourcuff lieten in de tweede helft de score nog hoger oplopen. Kevin Gameiro bezorgde de bezoekers uit Lorient in de slotfase nog een eerredder.

Eerste achtervolger Marseille liet de punten liggen in Saint-Etienne. L’OM kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Les Verts. Kevin Mirallas kwam niet in actie. De achterstand van Marseille op Bordeaux bedraagt al acht eenheden.