Deportivo niet voorbij voorlaatste

Wouter Laeremans

Real Zaragoza heeft in eigen huis Deportivo La Coruna afgehouden. In La Romerada bleef het 0-0. Mallorca won de confrontatie met Athletic Bilbao.

Athletic Bilbao, nummer acht uit de Primera Division en tegenstander van Anderlecht in de Europa League,  moest op bezoek bij Mallorca, dat op de zesde stek prijkt. Tussen de twee ploegen was er voor de match maar één punt verschil.

Pas in de tweede helft brak de wedstrijd open. Julio Alvarez zette de thuisploeg op voorsprong. Even na het uur maakte Aduriz er 2-0 van. De Basken konden geen vuist meer maken en zien de eilandbewoners drie punten verder weglopen.

Eerder op de avond hield Zaragoza Deportivo af. De nummer vijf uit de competitie kon geen uitoverwinning forceren en ziet Mallorca haasje over doen naar de vijfde stek.

Sporting Gijon en Malaga deelden de punten, het werd 2-2. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong via Duda en Weligton, maar Arnolin en Roberto Canella zorgden nog voor een punt.

Racing Santander kreeg wat ademruimte door een 2-0 thuisoverwinning tegen degradatieconcurrent Tenerife. In drie dolle minuten lieten Colsa en Xisco Jimenez de thuisfans juichen.

Getafe won met 1-0 van Valladolid, via een late treffer van Casquero. Almeria versloeg op het nippertje hekkensluiter Deportivo Xerex. In de voorlaatste minuut knalde José Ortiz vanuit de tweede lijn de 1-0 einduitslag op het bord. (WB)