Ajax en Palmeiras bijna akkoord over samenwerking

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Ajax en Palmeiras bijna akkoord over samenwerking
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax Amsterdam en het Braziliaanse Palmeiras willen een verregaande samenwerking aangaan. Ajax zou als een tussenstap fungeren voor spelers van de Zuid-Amerikaanse club.

“De afspraken moeten alleen nog op papier worden gezet” zegt Rik Van den Boog, directeur van de Ajacieden, aan het Nederlandse dagblad De Telegraaf. Van den Boog ontkent wel dat de Amsterdammers geld gaan pompen in Palmeiras: “Het moet een identieke samenwerking worden als die we met clubs in Europa (bijvoorbeeld Germinal Beerschot, nvdr.) hebben. Wij delen de knowhow over onze jeugdopleiding en krijgen als ruil de eerste keus.”

 

“Als wij vinden dat een talent goed genoeg is voor Ajax, komt hij –tegen vooraf gestelde voorwaarden- naar Amsterdam.” Van den Boog ziet zijn club als een poort naar Europa voor jonge Zuid-Amerikaanse spelers. “Nu kunnen die jongens zelden in een keer de overstap maken naar de absolute Europese top. Ajax wordt het stapje daartussen. En als een speler dan een transfer maakt, deelt Palmeiras daar uiteraard ook in mee.”

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties