Toppers blijven foutloos

De Nijs Michael

In derde klasse B leverde de negentiende speeldag weinig verrassingen op. Bovenaan wonnen Olympic Charleroi, Wezet, Hasselt en Bocholt hun wedstrijd met het kleinste verschil. In de degradatiestrijd boekte Virton een belangrijke overwinning.

Toppers foutloos

Leider Olympic Charleroi ging met 1-2 winnen op het veld van Namen. Net voorbij het half uur kwamen de bezoekers op voorsprong via een strafschopdoelpunt van Stilmant, maar Crotteux maakte nog voor de pauze gelijk. Twintig minuten voor tijd besliste Nahimana de partij in het voordeel van de leider: 1-2.

Eerste achtervolger Wezet bleef in eigen huis foutloos tegen rode lantaarn Veldwezelt. Veel overschot had de thuisploeg echter niet, een vroeg doelpunt van El Barkani volstond om de drie punten thuis te houden.

Ook Hasselt kon niet echt overtuigen. De nummer drie uit derde klasse B won met 1-0 van middenmoter Verviers. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd vlak voor het rustsignaal gescoord door Gerritsen.

Bocholt bleef eveneens foutloos. De Limburgers hadden tegen Bleid aan één doelpunt genoeg om de zege in eigen huis te houden. Kris Palmans kroonde zich tot matchwinnaar door twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt te scoren.

Belangrijke zege voor Virton

URS Centre en Dessel vonden wel vlot de weg naar doel. De bezoekers gingen met de drie punten aan de haal na doelpunten van Criel (2) en Beyens. Voor de thuisploeg scoorden Delaby (strafschop) en Traoré: 2-3.

Mol-Wezel ging in eigen huis dan weer onderuit tegen Peruwelz. De bezoekers wonnen met 0-2 dankzij treffers van Alliotte en Loritte.

Virton had aan een doelpunt van Schmisser genoeg om de zege thuis te houden tegen Tongeren. De thuisploeg springt zo over Tongeren naar de veertiende plaats.

De wedstrijd tussen Union en Diegem werd afgelast.