Togo wil niet naar Africa Cup na schietpartij

Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Togo wil niet naar Africa Cup na schietpartij
Foto: © SC

De Togolese spelersbus is zwaar onder vuur genomen toen ze van DR Congo naar Angola reden, op weg naar de Africa Cup. Zeker twee spelers zijn er erg aan toe. De chauffeur kwam om het leven. Togo wil ook uit de Africa Cup stappen.

Het schietincident gebeurde vlak aan de Congolese grens in Cabina, waar rebellen strijden voor meer onafhankelijkheid. Volgens de eerste berichten zijn er verschillende Togolese internationals zwaar gewond. De bus zou lukraak onder vuur zijn genomen door terroristen met machinegeweren.

Sterspeler Emmanuel Adebayor van Manchester City zat ook op de bus, maar is niet gewond. Hij zou wel in shock verkeren.

Aanvaller Thomas Dossevi reageerde: "Sommige spelers zijn er erg aan toe. We zijn onder vuur genomen als waren we honden. Met machinegeweren, ongelooflijk. Ik weet echt niet waarom. Ik denk dat het rebellen waren. We hebben twintig minuten onder de zetels van de bus gelegen en hebben een regen van kogels getrotseerd. De chauffeur van de bus met onze bagage kwam om het leven, omdat de schutters dachten dat de spelers in die bus zaten."

Middenvelder Romoa was formeel: "Wij willen niet meer spelen. Iedereen is in shock en we weten niet hoe het gesteld is met onze ploegmaten. Wij denken nu aan hen en niet meer aan voetbal."

Volgens de laatste berichten zou verdediger Akakpo een kogel in de rug gekregen hebben en zou doelman Kodjovi getroffen zijn in de nierstreek. Die laatste zou al met succes geopereerd zijn. Ook de keeperstrainer en een dokter werden geraakt. In totaal zijn negen mensen gewond. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties