Touré wil dat Afrika Cup zomertoernooi wordt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Touré wil dat Afrika Cup zomertoernooi wordt
Foto: © SC

Kolo Touré (foto), international bij Ivoorkust, vindt dat de Afrika Cup in de zomer moet worden gespeeld. Het Afrikaanse landenkampioenschap wordt nu al jaren in de maand januari afgewerkt. Zondag begint een nieuwe editie in Angola.

Kolo Touré vindt dat door de Afrika Cup de overbelasting voor de spelers toeneemt en vooral dat spelers die er actief zijn hun basisplaats kunnen verliezen bij hun club. "Het zou super zijn mocht de Afrika Cup in de zomer zou worden gehouden. Het is bijzonder moeilijk om een maand weg te zijn van je club. Maar het gaat wel om het spelen voor je vaderland, je trots en voor je familie. Het veranderen van de datum zou mijns inziens de oplossing zijn. We kunnen eigenlijk niet eens kiezen. We worden enigszins gedwongen om voor ons vaderland te spelen", aldus Kolo Touré.

Ivoorkust is een grote favoriet voor de eindzege op de Afrika Cup alsook een kandidaat om te verrassen op het WK in Zuid-Afrika. "We werken momenteel ontzettend hard aan de organisatie en de teamspirit. Dat we goed kunnen voetballen, had bondscoach Vahid Halilhodzic al gezien. De andere aspecten waren naar zijn mening minder. Nu werken we keihard voor elkaar, voor het team. Dat is een belangrijk op een groot toernooi", besluit Touré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties