Van Buyten aan de leiding met Bayern

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Daniël Van Buyten mag minstens een dag genieten van de leiderspositie in de Bundesliga. De Rode Duivel won met Bayern München met 2-0 van Hoffenheim en springt over Bayer Leverkusen naar de eerste plaats.

Bayern trok de goede lijn van de laatste weken voor de winterstop gewoon door en kwam na een halfuur op voorsprong. Een voorzet van Bastian Schweinsteiger belandde met een gelukje aan de tweede paal bij Martin Demichelis. De Argentijn duwde het leer overhoeks tegen de netten.

Louis Van Gaal zag zijn spelers de kansen missen om de wedstrijd vroeg te beslissen. Miroslav Klose zorgde vijf minuten voor het einde toch voor een veilige 2-0-voorsprong. Hij verlengde een voorzet-schot van Mark Van Bommel voorbij Timo Hildebrand in doel.

Bayern klimt dankzij de overwinning over Leverkusen naar de eerste plaats. Leverkusen komt zaterdag nog wel in actie tegen Mainz. Daniel Van Buyten stond 90 minuten tussen de lijnen.