Hoe gaat een transfer eigenlijk in zijn werk?

Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Hoe gaat een transfer eigenlijk in zijn werk?
Foto: © SC

Transfers worden vaak op het allerlaatste nippertje net voor het verstrijken van de deadline afgehandeld. Wanneer is een transfer nu officieel?

De FIFA heeft ervoor gezorgd dat je met een computer en een internetverbinding op zeven minuten een transfer kan afronden. Vroeger diende dit nog per fax te gebeuren. Maar liefst 108 voetballanden over de hele wereld gebruiken het FIFA Transfer Matching System.

Het is de bedoeling dat de kopende en verkopende partij precies dezelfde gegevens invullen op het transfersysteem. Indien de gegevens niet volledig overeenstemmen gaat de overgang niet door.

Over welke gegevens gaat het dan? De bank, het rekeningnummer en de transfersom. Bij internationale transfers zijn de clubs verplicht om ook de makelaar en zijn commissie op te geven. Alles moet precies overeenstemmen om de transfer officieel te maken.

Toch wordt er ook nog misbruik gemaakt van dit systeem. Het commissieloon wordt vaak naderhand nog eens in twee of drie verdeeld afhankelijk van het aantal personen die ook zijn tussengekomen en hun voorwaarden hebben gesteld bij de transfer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties