Marseille haalt uit, Monaco en Lyon verliezen dure punten

Hannes De Meyer

Olympique Marseille heeft zondagavond Valenciennes afgemaakt. Het werd maar liefst 5-1. Monaco en Lyon verliezen punten.

De eerste goal voor Marseille viel na ruim een half uur. Lucho Gonzalez (foto) tekende voor de 1-0. Het bleek het startschot voor een doelpuntenfestival. Vlak voor rust maakte Brandao er 2-0 van. In de tweede helft diepte Bruna Cheyrou, Mathieu Valbuena en invaller Mamadou Niang de score verder uit. Sanchez Moreno zorgde tussendoor nog voor de eretreffer.

Saint-Etienne - Monaco

AS Monaco is de aansluiting met de Franse top kwijt. Tegen  Saint Etienne werd met 3-0 verloren.
Al na een kwartier maakte Blaise Matuidi de 1-0 voor de ploeg van Kevin Mirallas.
In de slotfase liep de score nog uit via Gonalo Ruben Bergessio de 2-0 en invaller Emmanuel Riviere. Mirallas bleef 90 minuten op de bank.

Toulouse - Olympique Lyon

Lyon blijft dit seizoen maar mager presteren. Het kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Toulouse