Engelse spelers weigeren campagne te voeren tegen homofobie

Hannes De Meyer
| 6 reacties
Engelse spelers weigeren campagne te voeren tegen homofobie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse Profvoetballersvereniging (PFA) heeft geen enkele speler bereid gevonden deel te nemen aan een campagne in de strijd tegen homofobie, zo schrijft de Britse krant The Independent.

In het kader van een campagne van de Engelse Voetbalfederatie (FA) wilde de PFA een clip maken met sterren uit de Premier League. Geen enkele speler bleek bereid.

"Iedereen denkt dat voetballers veel zelfvertrouwen hebben, maar onderwerpen als dit zijn niet gemakkelijk", vertelt algemeen directeur Gordon Taylor vrijdag in de Britse kwaliteitskrant. "Niet lang geleden wilden zwarte spelers het zelfs niet hebben over racisme."

Peter Clayton, FA-verantwoordelijke voor de strijd tegen homofobie beaamt dit. "Een vrijwilliger mag een lawine aan venijnige opmerkingen vrezen."

Homofobe gezangen zijn nog steeds schering en inslag in Engelse stadions. Racisme wordt daarentegen fel bestreden. Geen enkele bekende voetballer is over zijn homoseksualteit naar buiten getreden.

Justin Fashanu deed dit in de jaren negentig wel, en was daarna het voortdurende doelwit van beledigingen. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten, waar hij in 1998 zelfmoord pleegde.

In rugby trad de Welshe topspeler Gareth Thomas eind 2009 naar buiten met zijn homoseksualiteit.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties