Bayern stelt teleur in Nürnberg, Dortmund en Stuttgart oppermachtig

Ward Callens
| 1 reacties

Louis Van Gaal is er niet in geslaagd Bayern München naar de tiende overwinning op rij te loodsen in de Bundesliga. Borussia Dortmund en Vfb Stuttgart waren zaterdagmiddag oppermachtig in hun competitieduels.

FC Nürnberg - Bayern München: 1-1

Bayern München bleef zaterdagmiddag verrassend steken op een gelijkspel tegen het bescheiden FC Nürnberg, de voorlaatste in de Bundesliga. Bayern, zonder de geblesseerde Daniel Van Buyten, kon voor het eerst sinds weken niet overtuigen.

Nürnberg beperkte zich in de aanvangsfase van de wedstrijd tot verdedigen. Na een halfuur spelen vond Mario Gomez een gaatje in de defensie van de thuisploeg. De international legde af voor Thomas Müller (foto), die de 0-1 binnen tikte.

Bayern kwam in Nürnberg met een verzwakt elftal aan de aftrap, en speelde geen grootse partij. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de thuisploeg te geloven in haar kansen. Ilkay Gündogan maakte al snel in de tweede helft de gelijkmaker.

Van Gaal bracht daarna nog Hamit Altintop en Miroslav Klose in het veld, maar de score bleef ongewijzigd. Bayern pakt slechts één puntje in Nürnberg. Het komt voorlopig wel alleen aan de leiding in de Bundesliga.

Borussia Dortmund - Hannover 96: 4-1

Borussia Dortmund kende zaterdag weinig moeite met Hannover 96, dat in de gevarenzone blijft hangen. Dortmund blijft vijfde, maar nadert Hamburg tot op één schamel puntje.

Tijdens de eerste speelhelft hield Hannover nog lange tijd stand tegen een sterker Dortmund. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op voorsprong via Neven Subotic. Na de rustpauze breide de thuisploeg haar voorsprong gestaag uit.

Ex-PSV'er Arouna Koné kon in de 81ste minuut nog milderen, maar zijn treffer was slechts een pleister op de wonde.

FC Köln - VfB Stuttgart: 1-5

Stuttgart deed het zowaar nog beter dan Borussia Dortmund. De club van doelman Jens Lehmann deed de bezoekende supporters maar liefst vijf keer juichen in Keulen.

Na 38 minuten spelen stond er al 0-3 op het scorebord, via een zuivere hattrick van de Brazilaan Cacau. In de 75e minuut nam de spits ook nog het laatste doelpunt voor zijn rekening. Enkele minuten daarvoor deed Pavel Pogrebnyak met een rakke kopbal doelman Farid Mondragon voor de vierde keer in de netten graaien.

Bij de thuisploeg mocht Christopher Schorch het enige doelpunt op zijn naam schrijven. De club van Lucas Podolski blijft steken op de dertiende stek in het klassement. Stuttgart, dat aan een teleurstellend seizoen bezig is, klimt naar de negende plaats.

Overige wedstrijden

Zowel Hamburg - Eintracht Frankfurt als FSV Mainz 05 - VfL Bochum eindigden op een scoreloos gelijkspel. Bij Hamburg zat Ruud Van Nistelrooy niet in de spelerskern. De Nederlander is licht geblesseerd. Vrijdagavond al bleven ook Logan Bailly en Philip Daems met Mönchengladbach steken op een 2-2 gelijkspel in Hoffenheim. (AN)