Van Marwijk: "Huntelaar moet meer spelen"

Ward Callens
| 0 reacties
Van Marwijk: "Huntelaar moet meer spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Klaas-Jan Huntelaar kreeg de afgelopen weken weer wat speelkansen van Milan-trainer Leonardo. Toch is de spits nog lang geen titularis bij de Italiaanse grootmacht. Een selectie voor het komende WK is voorlopig nog alles behalve een certitude.

“Het belangrijkste is dat Huntelaar zich op zijn gemak moet voelen”, vertelt Nederlands bondscoach Bert Van Marwijk. “Hij wil zelf ook graag spelen en dat is ook goed voor het Nederlands elftal. Hij moet gewoon zorgen dat hij veel aan spelen komt.”

“Ik heb altijd gezegd: spelers moeten veel spelen. Maar iedereen vergeet dat ik daar altijd een regel achteraan zeg: uitzonderingen bevestigen de regel. Ik neem me het recht voor om ergens een uitzondering op te maken”, vervolgt de ex-trainer van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund.

Dus ik bekijk de situatie op het moment dat ik de definitieve selectie voor de wedstrijd tegen Amerika bekend moet maken. Maar ook als ik de definitieve WK-selectie bekend moet maken. Dan kijk ik wat ik denk dat het beste is voor het Nederlands elftal, voor het Nederlands voetbal. En als daar een uitzondering, of twee uitzonderingen, inzitten, dan is dat zo", aldus van Marwijk. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties