Pijnlijke nederlaag voor Hertha, Bailly gelijk

Manuel Gonzalez

Hertha BSC heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Bundesliga, waardoor het behoud weer een stap verder weg lijkt. Logan Bailly en Mönchengladbach speelden 1-1 gelijk tegen Freiburg.

Hertha rekende na de 4-0 pandoering bij Benfica dinsdag in de Europa League op ereherstel tegen Hoffenheim. De hoofdstedelingen kunnen de punten goed gebruiken en bovendien hadden de bezoekers met een aantal belangrijke afwezigen af te rekenen.

Bijna 40.000 fans waren opgedaagd om Hertha naar de zege te schreeuwen, maar Demba Ba, ex-Moeskroen, kelderde alle hoop in de 35ste minuut. In de absolute slotfase verdubbelde Ibisevic de score.

Mönchengladbach, met Bailly in het doel, speelde 1-1 gelijk tegen SC Freiburg. Cissé zorgde voor 0-1 in de 56ste minuut. Brouwers scoorde de gelijkmaker in de 72ste minuut.

Onderin pakte Nürnberg met tien mensen een belangrijk punt bij Bochum: 0-0. Stuttgart won in eigen huis met 2-1 van Frankfurt. Opnieuw was Cacau tweemaal succesvol voor de thuisclub. Werder Bremen op zijn beurt won met 1-2 bij Mainz. Aristide Bancé scoorde het doelpunt voor Mainz.