Derde seizoensnederlaag voor VC.Zwijnaarde.

Voor leider VC.Zwijnaarde was het de derde verlies wedstrijd dit seizoen. Het was de fusieclub KVV.Schelde die hun de das omdeed, al scoorde ze vroeg in de partij maar keerde puntloos huiswaarts toe.

KVV Schelde - VC Zwijnaarde

Eens te meer dit seizoen werd een wedstrijd afgehaspeld in extreme klimatologische omstandigheden waardoor normaal voetbal zo goed als onmogelijk was. VC leed zijn derde seizoensnederlaag bij fusieclub KVV Schelde. Aan het terrein van Serskamp was het zeker niet gelegen want er werd gespeeld op een uitstekende grasmat. Dat VC de nederlaag leed had het enkel en alleen aan zichzelf te danken want meer dan een halve ploeg speelde onder zijn normale niveau. VC begon dan ook nog bijzonder slap aan de partij en na 7 minuten leverde Tom Everaert aan de rand van de zestien de bal in bij Dieter Lenssens maar gelukkig voor VC was doelman Kevin Van de Sompele wel bij de les en devieerde de bal in hoekschop. Na goed een kwartier mocht Yannick Boone schuin links voor doel een vrije trap nemen en Yannick kanonneerde de bal in de verste winkelhaak, VC op voorsprong (0-1). De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en drukte VC op eigen helft terug ondanks het windnadeel. De vele vrije trappen en corners bleken steeds een geseling voor de VC–defensie. Na 25 minuten was er dan weer een vrije trap, Jerrold Lorré zwiepte de bal naar de tweede paal waar Vincent Fiers, in de rug van de VC-defensie, de bal kon binnen tikken (1-1). Twee minuten later een identieke fase, maar Dieter Lenssens trapte de bal veel te zwak in waardoor Tom Everaert alle tijd en ruimte had om de bal keurig voor de lijn te ontzetten maar Tom, te zelfzeker, liet de bal van de voet springen en zo caprioleerde de bal volgens assistent-scheidsrechter Davy Simoens over de lijn (betwistbaar, maar de herhaling maakte niet veel duidelijker) en stond de thuisploeg 2-1 voor. Op het einde van de eerste helft kwam VC dan toch nadrukkelijk in beeld, een hoekschop van Arne Tillieu werd door Matthias Neirynck aan de eerste paal doorgekopt maar Dusty De Geyter besloot van dichtbij over de kooi van doelman Sievert Ver Eecke. Op slag van rusten stuurde Dusty De Geyter Matthias Neirynck door de buitenspelval maar Matti besloot in het zijnet. De thuisploeg verdiend de rust in met een 2-1 voorsprong.

VC kwam de tweede helft de grasmat op met goede bedoelingen en met Niels Degrauewe in de plaats van Freek Vermeulen. Niels had al snel een uitstekende mogelijkheid op een prima pas van Dusty De Geyter maar besloot op de goed uitgekomen doelman Sievert Ver Eecke. De thuisploeg moest achteruit maar bleef steeds gevaarlijk op de counter met kansjes voor Jerrold Lorré, Vincent Fiers en Dieter Lenssens die meestal over en naast vlogen. Op het uur werd VC tot 10 man herleid toen Niels Degrauewe rood kreeg na een akkefietje met de Jerrold Lorré. Niels duwde de provocerende Jerrold Lorré van zich af en deze ging zwaar ten gronde met 3 gebroken ribben, een gescheurd longvlies en een schouder uit de kom maar gelukkig was er gewijd water van Lourdes aanwezig waardoor de blessure na 33 seconden en 14 honderdsten genezen was. Twintig minuten voor tijd weer een goede kans voor Matthias Neirynck op pas van Dusty De Geyter maar Matti besloot voorlangs. Ken De Backer vlamde snoeihard net naast de staander (81’). Vier minuten voor tijd liep VC dan op de fatale counter, Dieter Lenssens bediende Jerrold Lorré die er 3-1 van maakte. In de laatste minuut van de regulaire speeltijd milderde Matthias Neirynck (3-2), de uitstekende scheidsrechter Sam De Boeck liet nog 2 minuten over spelen maar verder kwam VC niet meer.