Hazard blinkt uit, Lamah bijna in Ligue 2

Philippe Crols
| 1 reacties
Hazard blinkt uit, Lamah bijna in Ligue 2
Foto: © SC

In Frankrijk zal Le Mans nog een geweldig competitieslot moeten spelen, wil het de degradatie vermijden. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Roland Lamah de degradatietopper tegen Nice. Goed nieuws kwam er van Eden Hazard, die weer uitblonk bij Lille.

Bij Le Mans begon Roland Lamah in de basis tegen Nice, een wedstrijd die Le Mans absoluut moest winnen. Het draaide dus anders uit. Na 77 minuten viel de 0-1. Lamah mocht vervolgens meteen naar de bank. Hij speelde niet echt denderend, getuige daarvan de schamele vier punten die hij op de website van de Franse sportkrant L'Equipe kreeg.

Kevin Mirallas begon op bezoek bij Lyon op de bank. De ploeg die afgelopen week nog stuntte op bezoek bij Real Madrid, kon tegen Saint-Etienne de lijn niet doortrekken. Pas tien minuten voor tijd klom Lyon op gelijke hoogte. Even later viel Mirallas nog in, maar het bleef 1-1. Voor Saint-Etienne een belangrijk punt in de strijd om de degradatie. Het heeft nu zeven punten meer dan Le Mans, dat op zijn beurt wel nog een match minder gespeeld heeft.

Lille is de grote winnaar van de speeldag. De ploeg van Eden Hazard pakte zondag thuis de zege tegen staartploeg Grenoble (1-0) en was zo het enige team uit de top zes dat zijn match winnend kon afsluiten. Lille is nu zelfs vierde op amper twee punten van leiders Bordeaux en Montpellier. Bordeaux heeft wel nog een match minder gespeeld. Hazard was, net als tegen Liverpool afgelopen donderdag, opnieuw in goede doen tegen Grenoble. Hij zag een glashelder doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel, maar speelde dus een goede wedstrijd. Van L'Equipe kreeg hij een zeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties