Wuytens trefzeker voor superieur Utrecht

Ward Callens

FC Utrecht heeft zaterdagavond met sprekend gemak de uitwedstrijd bij Willem II gewonnen. Jan Wuytens deed zijn duit in het zakje. Hij nam het tweede Utrechtse doelpunt voor zijn rekening.

Willem II maakte in eigen stadion een erg zwakke indruk tegen FC Utrecht. Al na twaalf minuten waren de Tilburgers op achtervolgen aangewezen, na een doelpunt van Jacob Mulenga. De thuisploeg kon daar echter weinig tegenover plaatsen.

In de tweede helft deden de bezoekers er in vijf minuten twee doelpunten bij. Eerst maakte Jan Wuytens zijn tweede doelpunt van het seizoen, en even voor het uur zette Alje Schut de 0-3 op het scorebord.

FC Utrecht klimt zo naar de vijfde plaats in de Eredivisie. AZ en Heracles hebben wel nog een wedstrijd te goed. Voor Willem II begint het er stilaan beroerd uit te zien. De Brabanders blijven steken op de voorlaatste plaats.