VC.Zwijnaarde loopt zes punten uit op naaste achtervolger.

Hendrik De Vriesere

In een gelijkopgaande wedstrijd met langs beide kanten kansen, kon VC.Zwijnaarde de volle buit uit de brand halen. Zo komen ze zes punten los van naaste achtervolger Windeke, en dit met nog vier wedstrijden voor de boeg.

FC Edeboys - VC Zwijnaarde   0-1

VC behaalde op het veld van Edeboys een krappe maar verdiende zege waardoor de titel nu wel heel erg dichtbij komt. Twee zeges moet VC nog behalen om de zo fel begeerde titel binnen te halen. Na de nederlaag van DE grote titelkandidaat Windeke zaterdagavond wist VC wat hen te doen stond en VC begon dan ook zeer sterk aan de partij met een pak kansen in het eerste kwartier. Het begon in de derde minuut met een gekraakt schot van Freek Vermeulen over genomen door Yannick Boone maar niet hard genoeg getrapt om doelman Kenny Ost te verontrusten. Amper 1 minuut later had Yannick Boone wel moeten scoren toen doelman Kenny Ost de bal cadeau gaf aan Yannick die echter de bal pardoes op de thuisportier besloot. Na 9 minuten stuurde Freek Vermeulen Matthias Neirynck weg, Matti snel en voorbij de thuisdefensie maar doelman Kenny Ost redde met de voet in hoekschop. Direct aan de overzijde kwam de thuisploeg aan een kans via Kevin Hanssens maar Glenn De Backer kon de thuisspits nog net afblokken. Na 11 minuten een een-tweetje tussen Dusty De Geyter en Yannick Boone waarna Dusty vrij voor doelman Kenny Ost opdook maar ook Dusty kreeg het leer niet voorbij de thuisportier en meer dan een hoekschop hield VC er niet aan over. Op het kwartier ontfutselde Matthias Neirynck Alain Van Der Eecken de bal in de zestien, Matti zette voor waar Arne Tillieu nog kans zag om de bal van op 1 meter te missen. De wedstrijd had dus al gespeeld moeten zijn na een kwartier maar de beginscore stond nog altijd op het scorebord en de thuisploeg herstelde nadien het evenwicht zonder echter veel doelgevaar te creëren. Even over het halfuur was VC weer dicht bij de openingstreffer toen Matthias Neirynck een corner van Yannick Boone inkopte maar de bal scheerde de bovenkant van de lat. Vijf minuten voor de rust alweer een reuzenkans voor VC toen Yannick Boone de bal panklaar legde voor de voet van Arne Tillieu maar Arne besloot van dichtbij hoog over, om je de haren uit het hoofd te rukken (heb ik al eens gedaan). Eén minuut later kopte Ken De Backer een corner van Yannick Boone op de bovenkant van de dwarslat. In de slotminuut van de eerste helft probeerden Ken De Backer en Matthias Neirynck het met schoten van op afstand maar telkenmale zoefde de bal net naast de paal buiten en zo gingen we de rust in met een blanco stand.

De tweede helft was amper afgetrapt of VC stond op voorsprong. Tom Everaert met een lange vrije trap en twee centrale verdedigers bij de thuisploeg liepen elkaar voor de voeten waardoor de bal bij Matthias Neirynck kwam die niet aarzelde en VC eindelijk en terecht op voorsprong bracht (0-1). Na 49 minuten moest thuisdoelman Kenny Ost op al zijn kunnen beroep doen om een vrije trap van Yannick Boone uit de rechrerbenedenhoek te ranselen en in hoekschop te verwerken.Ne 54' moest dezelfde Ost weer handelend optreden op een schot van Dusty De Geyter. Op het uur werd Matthias Neirynck de ruimte ingestuurd door Sammy De Bundel maar Matti besloot een metertje naast. Zeven minuten voor tijd werd Matthias Neirynck weer weggestuurd door Sammy De Bundel maar weer besloot Matti naast hoewel inspelen op de vrijstaande Yannick Boone of Niels Degraeuwe een betere optie ware geweest. De thuisploeg speelde in de tweede helft erg goed mee maar kon amper voor doelgevaar zorgen tot 8 minuten voor het einde, Nino Del Conte trapte een hoekschop, Ceder Alloo kopte de bal in maar doelman Kevin Van de Sompele had een geweldige save in huis en zweefde de bal in corner. Naar het einde toe gooide de thuisploeg alles in de aanval om nog een onverhoopt gelijkspel uit de brand te slepen en in blessuretijd kwam VC goed weg na ee geharrewar voor doel (92'), op schot van Nicky Dhondt net over (93') en een bal op de paal na een afgeweken (op Glenn De Backer ?) vrije trap (96'). In blessuretijd kreeg thuisspeler Frederik Bogaert ook nog een rode kaart onder de neus geduwd waardoor de thuisploeg de partij met 10 man eindigde. VC dus op een zucht van de titel en dat kan eventueel al volgende zondag thuis tegen Massemen als VC wint, Windeke verliest op Azalea en VSV Gent niet wint op Moortsele.