Lille, met Hazard, en Bordeaux verliezen, Lyon wint

Dennis Smeyers

Lyon lijkt de grote winnaar van de 31ste speeldag in Frankrijk te zijn. Het won zijn wedstrijd, terwijl Lille en Bordeaux de punten lieten liggen.

Lyon kwam nochtans na een kwartier al achter tegen het twee plaatsen lager geklasseerde Stade RennesAsamoah Gyan scoorde voor de thuisploeg, die deze score de eerste helft kon vasthouden.  Na de rust maakte Michel Fernandes Bastos, een oude bekende voor de Anderlechtsupporters, de 1-1.  Lisandro Lopez scoorde een kleine tien minuten later de winnende treffer voor Lyon.

Leider Girondins Bordeaux speelde thuis tegen de twaalfde in de stand; AS Nancy, en kwam in die wedstrijd na twintig minuten achter na een doelpunt van Marokkaans international Youssouf HadjiFernando Cavenaghi scoorde rond het half uur nog tegen voor Bordeaux, maar in de tweede helft maakte de Senegalees Issiar Dia de 1-2.

Lille, met onze zo fel bejubelde Eden Hazard 90 minuten op het veld, moest op bezoek bij Valenciennes.  Na een wedstrijd met veel gele kaarten, scoorde Mahamadou Samassa in de 82ste minuut, waardoor Lille puntenloos naar huis moest.

Montpellier speelde eerder al gelijk, Auxerre speelt morgen zijn wedstrijd tegen Paris Saint Germain.