Vroeg doelpunt helpt Fulham naar halve finale

Anthony Van der Planken
| 4 reacties

Fulham heeft zich na een nipte zege op het veld van Wolfsburg geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De Engelsen hadden voldoende aan een vroege treffer.

Na de 2-1 zege zakte Fulham met een klein hartje af naar Duitsland, maar dat bleek onterecht. Na nauwelijks 21 seconden kwamen de bezoekers al op voorsprong. Bobby Zamora kreeg met de rug naar doel de bal van Zoltan Gera, draaide goed en trapte perfect binnen. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Fulham.

Wolfsburg was van slag en het duurde even eer de Duitse kampioen in de wedstrijd kwam. Scoren voor rust lukte echter niet meer.

In de tweede helft was de beste kans voor Fulham. Een uitstekend schot van Danny Murhpy werd pas voor de lijn weggekeerd. Wolfsburg drukte wel, maar Fulham speelde een volwassen wedstrijd en hield goed stand. De beste kans was nog voor Grafite, die net als Murphy zijn poging van lijn zag gekeerd worden.

Fulham wint met 3-1 over twee wedstrijden en plaatst zich voor de halve finales van de Europa League. Een historische prestatie voor de kleine Engelse club. In de halve finales ontmoet Fulham met Hamburg opnieuw een Duitse tegenstander.