Juventus wint, degradatiestrijd lijkt beslist

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Juventus wint, degradatiestrijd lijkt beslist
Foto: © SC

Juventus mag blijven hopen op de vierde plaats en het daarbij horende ticket voor de voorrondes van de Champions League. Onderin lijken Bologna, Udinese en Lazio de degradatiestrijd beslist te hebben.

Juventus won in eigen huis met ruime 3-0 cijfers tegen het Bari van onze landgenoot Jean-François Gillet. Aan de pauze was het nog gelijk, maar in de tweede helft maakte Juve het karwei af na twee treffers van Iaquinta en good old Del Piero (foto). Met nog drie matchen te gaan is het verschil tussen nummer vier Palermo en Juventus vier punten. Sampdoria kan vanavond nog over Palermo naar de vierde plaats wippen als het iets raapt bij AS Roma.

Onderin lijkt het alsof Bologna, Udinese en Lazio het lot van Livorno, Siena en Atalanta beslecht hebben. Atalanta verloor gisteren al bij Internazionale. Siena ging vanmiddag met 4-1 onderuit bij Udinese. Livorno won dan wel met 3-1 van Catania, maar de driepunter lijkt te laat te komen.

Bologna en Lazio hezen zich naar zo goed als veilige plaatsen na zeges tegen Parma en Genoa. Bologna won met 2-1 van Parma, Lazio was de betere op verplaatsing van Genoa: 1-2. Atalanta, nummer 18 van de 20 en de eerste van drie degradanten, staat nu op vijf punten van Bologna en zes van Lazio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties