Kippenvelfinale tussen Kruibeke en Ninove

De testmatch tussen JV Kruibeke en VK Ninove is uitgedraaid op een ware thriller. Na iets meer dan een uur stond de thuisploeg in een geslagen positie. Onder de collectieve druk bezweken de bezoekers alsnog in het slot.

Kruibeke zorgde voor het eerste gevaar. Tom De Wolf kopte nipt naast. Aan de overzijde kreeg Serge Beerens de bal niet over de doellijn. De thuisploeg nam de match in handen maar kreeg dan een koude douche. Dieter Noël-Dero glipte door de buitenspelval en bood David Nechelput de openingstreffer op een schoteltje. Ninove ging door op zijn elan en Beerens nam Mike Royers op de korrel. Kruibeke reageerde en de bezoekers moesten achteruit. Christophe Callebaut bokste een inswinger van Tim Vierbergen uit de winkelhaak. Bij de daaropvolgende hoekschop had de bezoekende portier een superreflex nodig op een kopbal van Ward Vertonghen. De pech voor Jong Vlaanderen groeide aan toen Michael Torrekens een lob van Mario Verbraeken op de lijn kon wegwerken. Vertonghen vlamde een hoekschop op de paal en opnieuw moest Torrekens de meubelen redden bij een kopbal van Verbraeken. Even later kopte Nick Pieters een voorzet van Ladi Kuyé over. Voor Ninove was het nu pompen of verzuipen en dan kreeg Kruibeke een zware opdoffer. Steven Verstraeten kopte een voorzet over Royers in eigen doel.

In het eerste kwartier na de rust viel er niets te beleven, maar dan kwam er terug animo. Steven De Cooman nam een afvallende corner op de slof en tussen een bos benen verdween de bal in de benedenhoek. Ninove op rozen denk je dan maar niets was minder waar. Johan Segers schilderde een vrijschop op het hoofd van Steven Verstraeten en Kruibeke kreeg terug moed. Een paar minuten later vloog een vlam van Verstraeten nipt naast. Royers ging goed plat op een schot van De Cooman en Kevin Sonck viseerde het zijnet na een snelle uitbraak. Kim Dhaenens devieerde een inzenden voorlangs. Met nog een 10-tal minuten op de klok ging de thuisploeg volop in de aanval. Eerst knalde Johan Segers een voorzet van Vierbergen tegen de touwen en nog geen minuut later poeierde Tim Vierbergen de gelijkmaker op het bord. Ninove was nu helemaal het Noorden kwijt en het was nog niet gedaan. Amper twee minuten later dribbelde Johan Segers zich door de bezoekende defensie en knalde de bal in de verste hoek. Bijna werd het nog erger voor de bezoekers maar Callebaut ging goed plat op een kopbal van Vertonghen. In de slotfase had Royers een goede save in huis bij een vrije trap van De Cooman.

Uitzinnige vreugde in het thuiskamp toen de uitstekende leidende David Stevens, bijgestaan door haast vlekkeloze assistenten Johny Mertens en Stephanie Forde, een einde maakte aan de thriller, een echte cupmatch waard.

Volgende zondag begint voor Kruibeke de eindronde in 1ste Provinciale met een uitmatch bij Appelterre. Donderdag 13 mei (Hemelvaart) volgt dan de return in de Kerkeputten.

Kruibeke:Royers, Verbraeken, Noeninckx, Verstraeten, Vierbergen, Kuyé, Vertonghen, Lenjou, De Wolf (46’ Schippers), Segers, Pieters.

Ninove:Callebaut, Perreman, Boeykens, Van Belle, Deraeve (74’ Dhaenens), Beerens (89’ Timmermans), De Cooman, Nechelput, Torrekens (65’ Sonck), Noël-Dero, Goubert

Doelpunten:17’ Nechelput 0-1; 43’ Verstraeten (o.g.) 0-2; 63’ De Cooman 0-3; 64’ Verstraeten 1-3; 82’ Segers 2-3; 83’ Vierbergen 3-3; 85’ Segers 4-3. Gele kaarten: 3’ Lenjou, 35’ Vertonghen, 87’ Nechelput, 88’ Dhaenens