AGF doet goede zaak

viki meeuwis

Afgelopen weekend was men in de SAS Ligaen toe aan de dertigste speeldag. Met drie speeldagen voor het einde van het seizoen was de strijd zowel bovenaan als onderaan het klassement nog steeds spannend.

Onderaan vechten Randers en AGF een verbeten strijd uit voor het behoud in de hoogste klasse. AGF deed alvast een goede zaak want het won uit bij Silkeborg. Graulund zette AGF al vroeg in de match op voorsprong. Na de rust kon Dennis Flinta Silkeborg terug langszij brengen. Het tij keerde toen Jacob Poulsen een penalty kon binnenschieten voor AGF. Casper Sloth maakte met twee goals de klus af. Met deze winst heeft AGF nu 35 punten.

FC Nordsjælland kreeg die andere degradatiekandidaat, Randers op bezoek. Het werd in alle opzichten een teleurstellende match voor Randers dat de partij met een 1-1 gelijkspel afsloot. Op het half uur had Mikkelsen FCN op voorsprong gebracht en het duurde tot in de tweede helft vooraleer Mikkel Beckmann de gelijkmaker kon binnentikken. Met dit ene puntje schiet Randers niet veel op en bovendien staat het nu voorlaatste met 34 punten, een minder dan AGF.

De slag om Kopenhagen

HB Køge is al zeker van degradatie en verloor zondag van Esbjerg met 1-2. Toft had Køge al vroeg in de match aan de leiding gebracht maar op het half uur kon Jesper Lange reduceren. De Nederlander Tim Janssen kon in de slotfase de eindstand op 1-2 vastleggen.

Aalborg kreeg FC Midtjylland over de vloer. Een belangrijke match voor AaB want die ploeg doet immers nog mee voor de prijzen. Inzet voor hen is de derde plaats. Andreas Johansson stuurde de bal al in de eerste minuut in het doel, een perfecte start voor Aalborg. Een kwartier later kon Martin Albrechtsen de stand terug in evenwicht brengen. Baba Collins zorgde ervoor dat FCM bij de rust op een 2-1 voorsprong stond. Met 60 minuten gespeeld moest Midtjylland met tien man verder nadat Leon Jessen een rode kaart van het veld moest. Michael Jakobsen zette de strafschop om in een doelpunt. Met nog een goede tien minuten te gaan viel Kenneth Emil Petersen in en die zorgde ervoor dat AaB in de toegevoegde tijd alsnog de drie punten binnenhaalde.

De match van het weekend was echter de derby tussen Brøndby en FC Kopenhagen, ook wel de “Slag om Kopenhagen” genoemd.  Brøndby kwam offensief niet echt uit de verf en stootte telkens weer op de solide verdediging van FC Kopenhagen.  FC Kopenhagen was merkbaar de betere ploeg  zonder Santin maar wel met Dame N’Doye en een degelijk spelende Jesper Grønkjær. Tien minuten voor de pauze viel het eerste doelpunt. Na een hoekschop en een goede combinatie tussen Grønkjær en Martin Vingaard kwam die bal bij Mathias “Zanka” Jørgensen terecht die de bal in doel stuurde.  Met nog twintig minuten te gaan na de rust kreeg  Dame N’Doye de bal aangereikt door Grønkjær en zette zo de 0-2 overwinning op het scorebord. FC Kopenhagen lijkt op de landstitel af te stevenen.

OB, de nummer twee in het klassement, verloor gisteren immers van Sønderjyske met 2-0. Het lijkt erop dat de strijd te lang duurt voor OB want de ploeg kwam in deze wedstrijd niet aan bod. Sölvi Ottesen zette Sønderjyske op het half uur op voorsprong. Een goal vanFrederiksen in de slotfase bezegelde het lot van OB dat nu op negen punten staat van leider FCK.