Mertens bijna de allerbeste van Nederland

Mathias Dumarey
| 21 reacties
Mertens bijna de allerbeste van Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens is de op één na beste voetballer van Nederland. Hij moet enkel Ajacied Luis Suarez laten voorgaan in de stand. Demy De Zeeuw, ook al van Ajax, werd derde.

Luis Suarez werd absoluut niet verrassend uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Nederland. De Uruguayaanse spits scoorde maar liefst 35 doelpunten. Dat was echter niet de enige reden waarom de jury hem de hoofdprijs gunde. "Je bent meer dan een topschutter. Door je spel was je een voorbeeld voor je team want je ging voorop in de strijd", klonk het.

Diezelfde jury was ook lovend over Dries Mertens. "Binnen een kwartier kan je al zien dat Mertens een geweldige speler is. Hij heeft nooit ruzie met de bal. De stap van AGOVV Apeldoorn naar Utrecht was groot, maar hij deed het geweldig."


Mertens kreeg dus van de organiserende krant De Telegraaf de 'Zilveren Schoen' uitgereikt. "Veel ploegmaats hebben me al gebeld of een sms gestuurd om me proficiat te wensen. Ik kijk al uit naar het gala over vier maanden want ik heb vernomen dat het altijd weer een spektakel is", aldus onze landgenoot die in België zijn opleiding genoot bij Stade Leuven, Anderlecht en AA Gent. (AN)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties