Ziet Racing Mechelen zijn punten nu wel?

Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Ziet Racing Mechelen zijn punten nu wel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie in derde klasse A zit erop. Zoals het er nu voorstaat zijn Willebroek-Meerhof, Racing Mechelen, Ieper de degradanten en speelt Zottegem de eindronde, maar dat zou nog wel eens kunnen veranderen.

Racing Mechelen kreeg een tijdje geleden drie punten van de verloren wedstrijd tegen Willebroek-Meerhof (2-0 op 31 januari) waardoor het nu gered zou zijn geweest. Dit gebeurde omdat Willebroek-Meerhof een niet-speelgerechtige speler zou hebben opgesteld. Maar onlangs ging Willebroek-Meerhof met succes in beroep tegen deze beslissing, zodat Racing Mechelen net als Zottegem en Rupel-Boom opnieuw drie punten moest afgeven.

Rupel-Boom verloor op 14 februari met 4-2 bij Willebroek-Meerhof. Zottegem ging op 6 februari met 0-1 kopje onder tegen Willebroek-Meerhof. De drie punten die Rupel-Boom verloor tegen Willebroek-Meerhof konden wel eens cruciaal zijn geweest in de titelstrijd. Maar gisteren op de laatste speelronde in derde klasse A eindigde de topper tussen Heist en Rupel-Boom op een 2-2 gelijkspel.

Voornaam is dat ook bij een toekenning van drie punten (uit de verloren partij tegen Willebroek-Meerhof) aan Rupel-Boom de titel nog steeds voor Heist is, aangezien het verschil op de ranglijst vier punten bedraagt. Dit is toch wel een niet onbelangrijk detail.

Indien de evocatiecommissie en later de beroepscommissie alsnog beslist om Willebroek-Meerhof de punten van de partijen tegen Rupel-Boom, Zottegem en Racing Mechelen af te trekken, dan heeft dit alleen gevolgen onderin het klassement, maar niet meer bovenin.

Het klassement zou er dan zo uitzien onderaan in derde klasse A:

15. Zottegem 41 (gered)
16. Racing Mechelen 40 (eindronde)
17. Cappellen 39 (degradatie)
18. Ieper 37 (degradatie)
19. Willebroek-Meerhof  21 (degradatie)

Voor alle duidelijkheid: op basis van het huidige klassement zijn Willebroek-Meerhof, Racing Mechelen en Ieper de degradanten, speelt Zottegem de eindronde en is Cappellen gered. De definitieve ontknoping van de degradatiestrijd in derde klasse A hangt volledig af van het oordeel van de evocatiecommissie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties