Crisis blijft duren bij AIK

viki meeuwis
| 1 reacties

In Zweden werd gisteren de eerste match van de dertiende speeldag afgewerkt.

Elfsborg nam het thuis in de Borås Arena op tegen AIK. Vorige speeldag verloor Elfsborg nog van Mjällby met 2-0. Tegen AIK, de landskampioen die het slecht doet in de competitie, moest er het een en ander rechtgezet worden. En dat deed Elfsborg ook. In de vijfde minuut kon Denny Avdic scoren op aangeven van Martin Ericsson. Diezelfde Ericsson kon in de twintigste minuut zelf de 2-0 op het bord zetten.  AIK probeerde en kwam af en toe gevaarlijk voor de dag. Zo was er Nicklas Backman die met een volley op doel probeerde, maar de bal ging net naast het doel. De tweede helft was amper begonnen of er viel een rode kaart. Per Karlsson haalde Avdic neer in het strafschopgebied waardoor hij mocht beschikken. Avdic name de penalty zelf en stuurde de bal recht in doel.  Na dit derde doelpunt was de match eigenlijk gespeeld maar het werd zelfs 4-0 na een goal van Amadou Jawo.

De crisis blijft verder duren bij AIK, hoewel deze nederlaag nu ook weer niet als een verrassing komt, AIK heeft namelijk nog nooit kunnen winnen in de Borås Arena. Het is duidelijk dat coach Nils-Eric Johansson op een of andere manier moet ingrijpen want zowel op offensief als op verdedigend vlak laat het team te wensen over.

Vandaag staat de match tussen IFK Göteborg en Örebro op het programma.