Interview Mertens: "Teleurgesteld dat ik er niet bij ben"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
Mertens: "Teleurgesteld dat ik er niet bij ben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opvallende afwezige bij de Rode Duivels maandag in Diegem: Dries Mertens. De 23-jarige Belg werd in Nederland verkozen tot tweede beste speler van het seizoen en veroverde zondag nog een Europees ticket met zijn club FC Utrecht.

Toen Dick Advocaat bij zijn voorstelling als bondscoach de naam Dries Mertens liet vallen, leek het nog een kwestie van enkele weken of maanden voor de middenvelder het shirt van de Belgische nationale ploeg mocht aantrekken. Acht maanden later behoort Mertens niet tot de eerste selectie van Georges Leekens.

Kleine teleurstelling

“Het is toch een kleine teleurstelling”, zegt Mertens aan Voetbalkrant.com. “Je hoort dat je goed bezig bent en dat je dicht bij de nationale ploeg staat. Iedereen wil toch graag tot de beste spelers van zijn land behoren.”

“Ik zal gewoon hard mijn best blijven doen, zodat de bondscoach bij een volgende interland niet meer om mij heen kan.”

Mertens kan echter wel met een goed gevoel op vakantie naar Egypte. Hij dwong met FC Utrecht Europees voetbal af en werd in Nederland verkozen tot tweede beste speler in de Eredivisie.

“Het voelt geweldig aan”, zegt Mertens. “Europees voetbal is voor een club als Utrecht gelijkwaardig aan het behalen van een titel. Hopelijk bereiken we de poulefase. Ik zou me ook graag op het Europese niveau willen bewijzen.”

“Die tweede plaats in het referendum is schitterend. Als je ziet wie er dan voor je staat (Luis Suarez van Ajax, nvdr.). Die gaat deze zomer zeker naar een Europese topclub. Eigenlijk zou je dan toch een selectie voor de nationale ploeg verwachten. De trofee? Die moet nog uitgereikt worden, maar ik zal zeker een mooi plaatsje uitkiezen.”

Sterker geworden

In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau heeft Mertens een belangrijke evolutie gemaakt. “Ik heb iedere wedstrijd gespeeld en ben belangrijk voor het team geweest (6 doelpunten en 5 assists,nvdr.). Dit seizoen ben ik vooral ook sterker geworden. Ik kan in de duels mijn mannetje staan en vaak kom ik er zelfs winnend uit. Het resultaat van extra fitnesstrainingen en veel wedstijden, zo word je sterker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties