Kan Liverpool Benitez buiten krijgen?

Yves Dekoning
| 4 reacties
Kan Liverpool Benitez buiten krijgen?
Foto: © SC

Het bestuur van Liverpool FC zou Rafael Benitez vragen om de club te verlaten. Volgens BBC Sports is dat beslist op een bestuursvergadering. Er is geen officiële bevestiging van het gerucht.

In 2005 veroverde Rafael Benitez met Liverpool FC de Champions League. Na vijf jaar bouwen eindigden de Reds vorig seizoen tweede, Benitez kreeg een lucratief contract voor vijf extra seizoenen, maar dit seizoen was een zware ontgoocheling. Liverpool lag snel uit de titelrace, de Champions League, de FA Cup en de League Cup. De halve finale van de Uefa Cup kan het seizoen niet redden.

Benitez is momenteel op vakantie, maar hij zou voor het weekend Liverpool kunnen verlaten. De club zou hem vijf miljoen euro bieden om op te stappen. Dat is een stuk minder dan de ontslagvergoeding in zijn contract. Deze zou ongeveer 25 miljoen euro bedragen.

Woensdagavond werd er bijna tot middernacht vergaderd. Manuel Garcia Quilon, de makelaar van Benitez, wou niets zeggen over de zaak. Hij wou alleen kwijt dat hij zijn cliënt donderdag zou zien. Van de club zelf wou niemand reageren op de geruchten. Een maand geleden gaf Benitez nog aan graag langer bij Liverpool te blijven.

Liverpool FC gaat gebukt onder schulden en staat te koop, maar de vraagprijs schrik potentiële kopers af. George Gillet en Tom Hicks zouden ongeveer één miljard euro willen vangen.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties