Zuid-Korea wint van mak Griekenland en zorgt voor eerste zege op WK

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Zuid-Korea wint van mak Griekenland en zorgt voor eerste zege op WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Korea heeft in groep B voor de eerste driepunter van het WK gezorgd. De Aziatische tijgers wonnen volledig terecht met 2-0 van een zwak Griekenland.

In het Nelson Mandela Bay Stadium in Port Elisabeth kreeg Griekenland nochtans na enkele minuten dé kans om op voorsprong te komen, maar Torosidis tikte de bal van dichtbij onbegrijpelijk nog naast. Vanaf dat moment was het alles Zuid-Korea wat de klok sloeg.

In de zesde minuut konden de Koreanen scoren na een vrijschop vanop links na slecht verdedigen in de Griekse defensie. Jung Soo Lee zorgde voor de 1-0. Even later claimden de Aziaten zelfs een strafschop, maar de Nieuw-Zeelandse scheids wuifde het toch twijfelachtige voorval weg. De Grieken ondergingen het spel en hanteerden constant de lange bal die niks opleverde.

De Koreanen daarentegen zorgden voor een snelle omschakeling met tal van kansen, maar zonder succes. Na de rust hetzelfde spelbeeld, Zuid-Korea hield de bovenhand en kwam geregeld gevaarlijk opzetten. In de 52ste minuut besliste Park Ji-Sung van Manchester Utd de partij na gestuntel in de Griekse defensie. Na een mooie slalom zorgde hij voor 2-0.

De Grieken gebruikten rond het uur al hun derde wissel en via Salpingidis kwam er wel degelijk meer dreiging, maar echt overtuigen deden de Zuid-Europeanen nooit. Sterker nog, het waren de Koreanen die via Kim en Park nog dichtbij een derde treffer kwamen, maar het bleef uiteindelijk 2-0, een volledige verdiende zege voor Zuid-Korea. Om 16u volgt Argentinië - Nigeria in deze groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties