Chinees wil Messi naar Liverpool halen

Yves Dekoning
| 18 reacties
Chinees wil Messi naar Liverpool halen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar. Er zouden verschillende potentiële overnemers zijn en de club heeft aan de Premier League laten weten dat er binnenkort een overname zal gebeuren.

Nieuwe regels in de Premier League eisen dat clubs een mogelijke verandering van eigenaar minstens tien dagen vooraf moeten meedelen aan de competitie. Ook moeten potentiële overnemers persoonlijk voor de Premier League Board verschijnen en garanties voorleggen dat ze over voldoende financiële middelen beschikken.

Liverpool FC zou de PL Board een afspraak hebben gevraagd om over een overnamen te discussiëren. De toekomst van de club ligt momenteel in de handen van de Royal Bank of Scotland doordat Tom Hicks en George Gillet een schuld van 237 miljoen pond niet kunnen aflossen. Hierdoor moeten de Amerikanen elk voorstel aanvaarden dat door de bank wordt aanvaard.

Er zouden momenteel een aantal potentiële overnemers onderhandelen met Martin Broughton, door RBS belast met de verkoop. De Chinees Kenneth Huang zou als enige al een bod hebben uitgebracht. Hij wil 300 miljoen pond betalen voor de overname. Hiermee zouden de schulden worden afgelost, maar Hicks en Gillet zouden niet de beoogde winsten opstrijken.

Huang zou financieel gesteund worden door investeerders uit het Verre Oosten. Hij zou de club voor een ultimatum hebben gesteld om voor eind volgende week te beslissen. Zo wil hij nog tijd hebben om voor de sluiting van de transfermarkt op 1 september fors te investeren in nieuwe spelers. Er is zelfs sprake dat Roy Hodgson voldoende geld zou krijgen om Lionel Messi te kopen indien hij dat wil.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties