'Nederland B' kan niet winnen in Oekraïne

Steurbaut Kersten
| 7 reacties

Er stonden woensdagavond heel wat oefenwedstrijden op het programma. Vice-wereldkampioen Nederland kon niet winnen. Voetbalkrant.com geeft u een overzicht van de andere wedstrijden.

Een piepjong Nederland bleef in Oekraïne steken op een gelijkspel. Jeremain Lens opende diep in de tweede helft de score. Oranje kon echter niet lang stand houden. Drie minuten na de openingstreffer maakte Aliyev al gelijk. Bondscoach Bert Van Marwijk selecteerde geen enkele WK-ganger.

Zweden tilde Schotland eenvoudig over de knie: 3-0. Verloren zoon Zlatan Ibrahimovic opende al na vier minuten de score. Emir Bajrami en PSV-spits Ola Toivonen vervolledigden de eindstand.

Dick Advocaat was bij zijn eerste opdracht voor Rusland meteen succesvol. Roman Shirokov, ploegmaat van Nicolas Lombaerts, maakte de enige treffer tegen Bulgarije. In mei was België nog met 2-1 te sterk voor de Bulgaren.